+31 (0)10 - 413 76 61 • info@fire-resistant.nl

Over ons

Fire Resistant toonaangevend

Na 15 jaar ervaring in vlam vertragende producten is in 2005 besloten tot de oprichting van Fire Resistant. Met kennis van zaken zijn wij gestart en hebben wij onze producten volgens eigen receptuur en ontwikkeling kunnen verfijnen tot de beste in zijn soort. Al snel is Fire Resistant met het product Burnstop, later Flame Fix® uitgegroeid tot een erkend handelsmerk, met een groot klantenbestand. Vele tevreden klanten zijn u voor geweest en dat staat bij ons hoog in het vaandel.

Doordat wij ons hebben gespecialiseerd in onze Flame Fix® vlamvertragende producten en door de nieuwe technieken voor productie kunnen wij onze Flame Fix producten voor een scherpe prijs aanbieden.

Waarom Flame Fix®?

Flame Fix® is ontwikkeld voor het brandvertragend behandelen / impregneren van verschillende materialen. Natuurlijk worden de behandelde materialen, niet onbrandbaar, echter officiële tests tonen aan dat het brandproces vertraagd wordt. Gevolg: Veel schade en/of leed wordt hierdoor voorkomen. Neem bijvoorbeeld Flame Fix TR1 is een brandvertragend product dat het ‘vlampunt’ van een rieten dak zodanig verhoogt dat na behandeling de kans op het uitbreken van brand door vliegvuur nauwelijks groter is dan bij een traditioneel pannendak. Mede hierdoor voldoet dit product als eerste in Europa aan de norm ENV 1187, voor rieten en stro daken.

Waar moet ik aan denken?

Veelal worden onze Flame Fix® producten gebruikt in horeca en openbare gelegenheden. Zo kunt u denken aan het brandvertragend impregneren van hout, riet, gordijnen en vloerbedekking van hotelkamers, tot kunststof planten en kleden van cafés of restaurants. Tevens kunnen wij u verf leveren met een brandvertragende werking. Niet alleen hotels en restaurants maken gebruik van onze producten. Ook veel gemeentelijke instanties of bedrijven met een verhoogd risico op brand laten delen van hun gebouw / bedrijf behandelen met onze Flame Fix producten.

Wij zijn de enige die volgens de nieuwe Europese norm rieten dak kan en mag behandelen, zie hiervoor ons product Flame Fix® TR1. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het brandvertragend behandelen van alle houtsoorten en plaatmaterialen, dit kan via vacuüm hoge druk en sprayen of dompelen.

Niettemin komt ook de particulier of een kleine vereniging voor de keus hun spullen te laten impregneren. De brandweer kan dit soms eisen voor uw gebruikersvergunning. Hierbij kunt u denken aan de gezellige kerstboom bij een voetbalvereniging. Ook deze worden door onze applicateurs behandeld.

Van het impregneren van uw rieten dak tot de kerstboom met Kerstmis, bij Fire Resistant bent u aan een veilig adres.

Tip

Uw behandelde producten dienen na verloop van tijd opnieuw geïmpregneerd te worden. Kijk op het Certificaat van behandeling naar de geldigheidsduur. Neem bij onduidelijkheid contact met de firma die de behandeling heeft uitgevoerd. Zij kunnen testen of behandelde materiaal nog voldoende vlamvertragend is voor verlenging van uw certificaat.

Back to Top